Breitling Colt

No products matched criteria.

Breitling Colt – sportig militär flärd runt handleden

Sedan lanseringen på 1980-talet har Breitling Colt varit själva sinnebilden för gedigen byggkvalitet och pålitlighet. Föregångaren till dagens Colt-kollektion gick under namnet ”Colt Military” och utvecklades, som namnet antyder, särskilt åt försvaret. Colt-uren har därför alltid varit tvungna att leva upp till de mest extrema specifikationerna – ett faktum som har bestått genom årtiondena.

Sedan första början har uren i Colt-kollektionen betraktats som inkörsporten till Breitlings prestigefyllda värld. Detta är definitivt en av anledningarna till att kollektionen fortsätter att vara så omåttligt populär. Trots det relativt låga priset är uren fullspäckade med spjutspetsinnovationer som får hjärtat hos varje armbandsurälskare att bulta snabbare.

Tack vare den anti-reflekterande safirkristallen på båda sidorna och det rikligt applicerade självlysande materialet är Colt-uren garanterat lätta att avläsa även under svåra förhållanden. Dessutom kan de faktiskt klassas som dykur. De flesta Colt är vattentåliga ner till 200 meter, och med en enkelriktad infattning i satinfinish – för övrigt ett självklart designinslag hos denna kollektion med upphöjda kransdetaljer – som gjorda att användas i vatten. Tack vare denna unika design kan den behändiga infattningen i teorin hanteras i blindo.

Tillsammans med Avenger och Superocean hör Colt-uren till Breitlings Aeromarine-familj och tillhör märkets absoluta bästsäljare, inte minst tack vare den slående prisvärdheten och sportiga framtoningen. Urtavlan finns i flera olika färger (svart, silver, grått, blått) medan armbandet erbjuds i läder, gummi och rostfritt stål.

Colt-kollektionen innefattar för närvarande fyra olika typer: kvartsmodeller, automatiska modeller, dammodeller och kronografmodeller. Det speciella med kvartsverken är att de tillhör Breitlings patenterade SuperQuartz™-utförande, som är tio gånger så precist som konventionella kvartsurverk. Men inte finns det någon anledning för de automatiska urverken att sitta i kvartsutförandenas skugga när det gäller precisionen – allihop levereras med kronometercertifierade kaliber 17 som uppfyller de stränga kraven enligt COSC.

Breitling tillverkar även Colt-kronografer som stoltserar med en flyback-funktion med förmågan att mäta en tiondels sekunds precision. Och så finns det damvarianterna (”Colt Lady”) som med en reducerad diameter på 33 mm är särskilt framtagna för att sitta runt tunnare handleder. Den polerade boetten och möjligheten att välja till en diamantornamenterad infattning understryker den feminina karaktären hos damutförandet.

Den som söker ett tillförlitligt, robust och – framförallt – prisvärt armbandsur att använda till vardags bör föra upp Colt-kollektionen på listan. Få etablerade märken erbjuder så mycket armbandsur för pengarna som Breitling.

Breitling Colt – toppfakta

33 – 45:

Det är ingen hemlighet att Breitlings armbandsur hör till de lite mer tilltagna på marknaden. Men märket säljer även separata damutföranden av Colt-uren som passar runt tunnare handleder. Med ett diameterintervall från 33 till 45 millimeter bör det finnas en pjäs för alla Colt-fans där ute.

200:

Med 200 meters vattentålighet, rikligt med självlysande material och en enkelriktad infattning är de flesta Colt-armbandsur utmärkta som dykur.

10:

Kvartsverk är redan berömda för sin minutiösa precision, men med patenterade SuperQuartz™ växlar Breitling upp ytterligare ett steg: urverk som bär denna beteckning är nämligen avsevärt mer precisa än konventionella kvartsverk och avviker med endast 10 sekunder per år. Imponerande.

1894:

Breitling har byggt förstklassiga armbandsur sedan 1894 och är därmed en av de största spelarna i den schweiziska armbandsurindustrin. Colt-uren måste därför uppfylla stränga kvalitetskrav, vilket innebär att de tål att bäras under en hel livstid.

Menu