Ebel

No products matched criteria.

Ebel – tidens arkitekter

För lite drygt hundra år sedan bestämde sig ett par i Schweiz för att göra verklighet av sin dröm. År 1911 registrerade därmed Eugène och Alice Blum officiellt sitt eget märke som de kallade för Ebel (Eugène Blum et Alice Lévy).
Eugène Blum, urmakare och teknisk sakkunnig bakom märket, kompletterade perfekt sin hustru, som med sin oklanderliga känsla för design stod för armbandsurens formgivning. Följande år, när fickur fortfarande var mer populära, lanserade Ebel sitt första armbandsur.

År 1929 blev deras son, Charles-Eugène Blum, också en del av företaget. Från och med då bidrog han, genom ständiga utvecklingar, aktivt till att göra företaget internationellt välrenommerat. Det tog inte lång tid för ryktet om armbandsurens kvalitet att sprida sig, och nyheten om Ebels mervärde fick snart fotfäste. Det hela skulle leda till att företaget fick tillhandahålla armbandsur åt det brittiska flygvapnet under andra världskriget. Detta var inte bara en stor ära, utan hjälpte också detta ännu ganska unga märke att göra sig ett namn på världsscenen.

År 1970 gick även Pierre-Alain Blum, grundarnas sonson, in i företaget och gjorde det större än någonsin tidigare. Ett expanderande distributionsnät och ett samarbete med Cartier ledde till makalösa försäljningsökningar för Ebel. Märket hade äntligen nått fram till urmakeriets Olympos.

Nuförtiden är märket känt för sitt stora utbud av damur som, tack vare de feminina formerna, passar perfekt runt tunnare handleder. På tal om design: År 1986 firade företaget sitt 75-årsjubileum, och såg detta som ett ypperligt tillfälle att förvärva den berömda Villa Turque som ännu idag fungerar som företagets huvudkontor. Enligt Ebel är fastigheten en ständig påminnelse om bolagets kärnvärden och en outsinlig källa till inspiration – vissa av kollektionerna sägs nämligen vara inspirerade av denna Villa.

Ebel – kollektioner

1911

Denna kollektion, som är uppkallad efter det år då företaget grundades, gjorde sin debut först 1980. Den känns igen på sin design och kvalitet, där fokus ligger på slitstyrka och komfort.

UTFORSKA 1911-KOLLEKTIONEN

Beluga

Denna damkollektion är en smakfull tolkning av förförisk elegans i form av sensuella konturer och mjuka linjer. Uren är ultrafeminina och tidlösa, och som gjorda för tunnare handleder.

UTFORSKA BELUGA-KOLLEKTIONEN

Brasilia

I Brasilia-kollektionen omges den geometriska urtavlan av en boett med mjuka konturer. Härifrån löper i sin tur armbanden med sina elegant kurvade länkar. Överlag ett uppfriskande grepp om elegans som tagits emot särskilt väl på damsidan.

UTFORSKA BRASILIA-KOLLEKTIONEN

Classic

Uren i Classic-kollektionen hör utan tvekan till företagets absoluta bästsäljare. Särskilt påfallande är det vågformade armbandet, som inte bara ger uren ett säreget utseende, utan också gör dem otroligt bekväma att bära. Dessutom är Classic-uren vattentåliga ner till 100 m, vilket innebär att de fungerar utmärkt att använda i vardagen.

Discovery

Ett klassiskt förkroppsligande av företagets grundprincip, nämligen den att arkitektonisk magi uppstår när skönhet möter funktion.

UTFORSKA DISCOVERY-KOLLEKTIONEN

Onde

Onde-kollektionen hänger sig åt tidlös elegans. Armbandsuren, som är framtagna av en fransk designgrupp, har skimrande urtavlor i pärlemor och diamantindex som ger dem det där lilla extra.

UTFORSKA ONDE-KOLLEKTIONEN

Sport Classic

Klassisk återhållsamhet par excellence – det legendariska vågarmbandet kompletteras här av en stilren och lättavläst urtavla med behändigt datumfönster. Det som verkligen utmärker denna kollektion är dock den typiska boettformen som omedelbart känns igen på sin sexkantiga konstruktion med fem skruvar. En sann klassiker inom formgivning.

UTFORSKA SPORT CLASSIC-KOLLEKTIONEN

E-Type

Armbandsuren i Ebels E-Type-kollektion är sanna klassiker med en sportig look. Denna syns tydligt på boettens bakstycke som är försett med åtta skruvar, den reptåliga safirkristallen och det slitstarka gummiarmbandet. Som om inte detta vore nog har armbandsuren dessutom 100 meters vattenresistens, vilket gör dem till utmärkta vardagsur.

UTFORSKA E-TYPE-KOLLEKTIONEN

Wave

Särksilt den nya utgåvan av den ikoniska Wave-kollektionen är ett förkroppsligande av flödande konturer och kompromisslös bärarbekvämlighet. Den tunna profilen, vågarmbandet och de moderna boettstorlekarna innebär att uren sitter självklart runt bärarens handled.

UTFORSKA WAVE-KOLLEKTIONEN

X-1

Ett amerikanskt designteam fick i uppdrag att formge X-1-kollektionen. Resultatet blev extremt sportiga armbandsur (med kvartsdrivet eller automatiskt urverk) och en unik dykursframtoning som, beroende på modellen, också kan förlänas viss elegans i form av gnistrande diamanter eller framhävande guldtoner.

UTFORSKA X-1-KOLLEKTIONEN

Ebel – i siffror

1911: Grundades 1911

Grundstenen lades den 15 juli 1911.

1000: 1000m

La Chaux-de-Fonds, en del av den schweiziska kantonen Neuchâtel, är beläget 1 000 m över havet. Ebel är därmed ett av de högst belägna armbandsurföretagen i världen.

6: Sexkantig form

Särskilt tack vare boettens sexkantiga konstruktion har Ebels armbandsur en extremt hög igenkänningsfaktor.

30: 30 procents försäljningsökning 1970

Pierre-Alain Blum kunde redan under sitt första år inom företaget öka bolagets försäljning med 30 procent. Han upprepade bedriften året efter, och med hela 60 procent året därpå.

1: Formel 1

När formel 1-föraren Alain Prost vann franska Grand Prix med en Ebel runt handleden visste Blum att sportsponsring skulle komma att bli den nya drivkraften bakom Ebels marknadsföringsstrategi. Från och med då var företaget alltid på plats när sporthistoria skrevs: vid stora bilrace, kappseglingar och golfturneringar.

Ebel – kronologi

1911: Företaget grundas i La Chaux-de-Fonds.

1929: Charles-Eugène, son till grundaren Eugène Blum, utvecklar tillsammans med urmakaren Marcel Reuche en ny produktionsprocess som tar kvaliteten på armbandsuren till en helt ny nivå.

1932: Charles, son till Eugène Blum, tar över den operativa ledningen av företaget.

1961: Ebel firar sitt 50-årsjubileum.

1970: Pierre-Alain Blum, sonson till grundarparet, tar med sitt strategiska sinne Ebel till makalösa höjder under åren som följer.

1977: Det numera legendariska vågarmbandet presenteras för första gången.

1982: En historiskt viktig handling: Trots kvartskrisens trender lanserar Ebel en sportig kronograf med ett mekaniskt Zenith-verk på insidan.

1986: 75-årsjublieum och förflyttning av företagets huvudkontor till berömda Villa Turque.

1999: Lyxkoncernen LVMH köper Ebel för 61,5 miljoner schweiziska franc.

2003: Redan fyra år senare säljer LVMH märket till Movado-koncernen.

2011: Ett århundrade med Ebel: 2011 firade företaget sitt 100-årsjublieum.

2018: ”Sport Classic”-kollektionen, som kom ut första gången 1977, lanseras på nytt.

Varför köpa Ebel?

Ebels armbandsur är den perfekta sammansmältningen av lyckad formgivning, hög bärarkomfort och sofistikerat urmakeri. Det egensinniga formspråket har alltid tagits väl emot av såväl samlare som unga armbandsursentusiaster. I synnerhet det legendariska vågarmbandet understryker skickligt företagets profilering som ”tidens arkitekter”. En annan innovation signerad Ebel, och som ännu en gång befäster märkets nytänkande karaktär, är det patenterade dubbelvikta spännet.

Visar vägen för modern marknadsföring

Redan på 1970-talet var Ebel en pionjär med att använda nuförtiden så självklara kundomdömen i sina marknadsföringskampanjer. Idrottsstjärnor som Andre Agassi och Boris Becker, men även modellikonen Claudia Schiffer, presenterade Ebel för världen och hjälpte till att göra märket mycket populärt under 1970- och 80-talet. Framförallt var det fokuset på sportlegendarer som blev en lyckad drivkraft bakom Ebels marknadsföring.

Menu