Omega De Ville

No products matched criteria.

Omega De Ville – klassiskt elegant återhållsamhet

De Ville-kollektionen representerar tveklöst den eleganta och tidlösa sidan hos Omega. Sedan lanseringen på 1960-talet är det inte mycket som har förändrats ur den synvinkeln. Modellserier som Hour Vision, Ladymatic, Prestige, Trésor och De Ville Co-Axial gör detta till en mycket mångfacetterad kollektion. Omega erbjuder även åtskilliga designutföranden.

Till och med när det handlar om de armband i läder, guld eller stål som tryggt surrar uret runt handleden lägger Omega stor vikt vid bredden hos De Ville-kollektionen. Urtavlornas färgscheman är extremt varierade och spänner från tidlösa klassiker som svart och vitt, silver och blått till mer exotiska varianter som ljusblått, rosa och violett. Även infattningarna varierar från klassiskt polerat till iögonfallande diamantgnistrande. Designutbudet i kombination med 100 meters vattentålighet och den reptåliga safirkristallen gör dessa armbandsur till användbara vardagspjäser med ett klassiskt utseende.

Dessutom var det faktiskt ett armbandsur från De Ville-kollektionen som först av alla utrustades med det nu legendariska ko-axiala gånghjulet år 1999, vilket snart skulle visa sig vara ett genidrag och komma att bidra till Omegas enorma tillväxt under åren som följde. Det är också tack vare George Daniels uppfinning som den hårda kampen mot Rolex kunde fortsätta, eftersom innovationen rönte Omega nästan dittills helt oöverträffade framgångar.

De Ville i siffror – topp 3 fakta

2500:

Ett genidrag: År 1999 monterade Omega som första märke någonsin in ”Co-Axial”-gånghjulet i ett armbandsur – ur just De Ville-kollektionen med dess 2500-kaliber. Dessutom utökades garantin genast till hela tre år. Arvet efter George Daniels har revolutionerat Omega fram till våra dagar.

1967:

Även om Omega lanserade namnet ”De Ville” redan 1960 hörde modellerna på den tiden till Seamaster-familjen. Tre år senare, d.v.s. år 1963, visade märket för första gången upp ”Seamaster De Ville”-logotypen på en urtavla, men det tog ytterligare fyra år för Omega att ta fram en helt separat kollektion.

50:

50 år med Omega De Ville: År 2017 firade Omega 50-årsjubileum för kollektionen. Året till ära lanserade bolaget tre prestigemodeller i form av ”50th Anniversary” i olika guldutföranden. Uren har en vitemaljerad urtavla, ett framstående rött 12-index och den karateristiska ”järnvägsminutskalan” som för tankarna till historiska föregångare.

Menu