Meistersinger

By jgarzon in
juni 16, 2020

MeisterSinger – tillbaka till ruta ett

Från huvudkontoret i Tyskland har MeisterSinger satt den västtyska staden Münster på världskartan över kvalitetsmedvetna urmakare. Företagets uttalade syfte är att tillverka högkvalitativa armbandsur med en unik prägel. Här handlar det inte om jakten på tusendelar av en sekund. Istället vill företaget utmana våra invanda föreställningar om urtavlans detaljrikedom till förmån för exceptionell design. Detta märks tydligast när det gäller företagets armbandsur med bara en visare. Med tanke på de många utmärkelser, bland annat Red Dot Design Award, som innovatören från Münster har fått ta emot står det klart att företaget har tänkt rätt. MeisterSinger är inte ute efter att starta flyktiga trender – det är långsiktighet och tidlös design som står i fokus.

Urmakarna vid MeisterSinger arbetar, kan man säga, från ruta ett … I uttryckets sanna bemärkelse. Faktum är att armbandsuren från MeisterSinger egentligen liknar ett solur, d.v.s. de har bara en visare. Om du uppskattar tysk hantverksmässighet och har en fäbless för distinkta utföranden är MeisterSinger definitivt ett märke väl värt att utforska. Bakom företagets koncept med minimalistiska, enkelhändiga armbandsur står Manfred Brassler. Denna bayerska entreprenör bildade företaget år 2001 och har personligen gått i spetsen för det designkoncept som har kommit att bli synonymt med varumärket. Framträdande är förekomsten av nollan på timindexen och det kupolformade glaset.

Kollektioner från MeisterSinger

MeisterSinger No. 1

Det första enkelhändiga armbandsuret från MeisterSinger lanserades samma år som företagets grundande, alltså år 2001. Armbandsuret har tilldelats ”Golden Balance”-utmärkelsen två gånger, och fått flera andra aktningsvärda designutmärkelser. I denna serie ingår även No. 2, som drivs av den schweizisktillverkade manuella uppdragningsmekanismen i Unitas-kaliber 6498. Denna kan skådas genom det fastbultade bakstycket i glas. No. 3, å andra sidan, är ett automatiskt ur på 43 mm, men som även finns i ett automatiskt utförande på 40 mm med datumtavla.

MeisterSinger Perigraph

Perigraph lanserades år 2010. Den har skapat stort intresse i kretsar som brinner för mekaniska armbandsur, inte minst med tanke på den unika datumvisningen. Istället för en vanlig datumtavla visar armbandsuret dagens datum i form av en öppen datumring.

UTFORSKA PERIGRAPH

MeisterSinger Neo

Boetten på 36 mm är en tillbakablick på armbandsur från 1950-talet, det vill säga en era som kännetecknades av boetter av det mindre snittet. Den återhållsamma boetten har också bidragit till att Meistersinger Neo blivit en populär kollektion bland kvinnor. År 2017 lanserades Neo plus, med en större boettstorlek på 40 mm.

UTFORSKA NEO

MeisterSinger Adhaesio

Adhaesio-kollektionen innehåller det första enkelhändiga armbandsuret med extra tidszon och öppen datumring. Den lanserades år 2010.

UTFORSKA ADHAESIO

MeisterSinger Circularis

Circularis-kollektionen markerar ett genombrott vad gäller mekaniken bakom armbandsur från MeisterSinger – inuti sitter nämligen den första egentillverkade kalibern från det Münster-baserade företaget: MSH01. Gångreserven hos denna är respektingivande 120 timmar och ett exempel på den tekniska innovationskapacitet som detta unga varumärke besitter. Ännu viktigare är att MSH01 har fått ett stort branscherkännande i form av utmärkelser som iF Design Award (2015), Red Dot Design Award (2015) och German Design Award (2016).

UTFORSKA CIRCULARIS

MeisterSinger Salthora

Med Salthora-kollektionen görs en intressant tolkning av urtavlan hos de enkelhändiga armbandsur som kommit att utmärka MeisterSinger. Istället för en timvisare är visaren på armbandsuren i Salthora-serien i själva verket en minutvisare. Timtalet visas istället genom en skåra vid 12-slaget som uppdateras var 60:e minut.

UTFORSKA SALTHORA

MeisterSinger Singulator

Till skillnad från andra enkelhändiga armbandsur i MeisterSinger-familjen sticker Singulator-modellen ut genom att visa timmar, minuter och sekunder på tre separata tavlor. Detta hindrar dock inte företaget från att hålla fast vid sina rötter, d.v.s. det enkelhändiga utförandet. Istället för att följa normen inom singulatorgenren visas timmarna på MeisterSinger Singulator på huvudurtavlan. Sekunder och minuter visas på mindre tavlor som sitter vid 6- respektive 12-slaget.

UTFORSKA SINGULATOR

Varför ska jag köpa ett armbandsur från MeisterSinger?

#BBD0E0
»