Nomos Glashütte

LEARN MORE

  Nomos Glashütte

Metro Neomatik 39

1113
  Nomos Glashütte

Tangente 38

165
  Nomos Glashütte

Tangente Neomatik 41

180
  Nomos Glashütte

Metro 38

1109
  Nomos Glashütte

Tangente 33

123
  Nomos Glashütte

Club Automat

775
  Nomos Glashütte

Tangente Neomatik 39 Silvercut

141
  Nomos Glashütte

Orion 38

381
  Nomos Glashütte

Orion 33

321
  Nomos Glashütte

Zürich

802
  Nomos Glashütte

Tangente 33 Karat

126
  Nomos Glashütte

Orion 33 nachtblau

330
  Nomos Glashütte

Tetra Fidelio

450
  Nomos Glashütte

Orion neomatik 41 Datum olivgold

364
  Nomos Glashütte

Tangomat

641
  Nomos Glashütte

Lambda 39

953
  Nomos Glashütte

Club Neomatik Atlantic

741
  Nomos Glashütte

Tetra neomatik 39 silvercut

423
  Nomos Glashütte

Tetra Divine Spark

444
  Nomos Glashütte

Ludwig

205
  Nomos Glashütte

Tetra Immortal Beloved

448
  Nomos Glashütte

Metro neomatik champagner

1107
  Nomos Glashütte

Ludwig 33 champagner

248
  Nomos Glashütte

Ludwig neomatik champagner

283
  Nomos Glashütte

Orion 33 weiss

324
  Nomos Glashütte

Orion 1989

385
  Nomos Glashütte

Orion

392
  Nomos Glashütte

Metro Neomatik

1106
  Nomos Glashütte

Tetra Azur

496
  Nomos Glashütte

Autobahn

1303
  Nomos Glashütte

Minimatik nachtblau

1205
  Nomos Glashütte

Metro neomatik 39 silvercut

1114
  Nomos Glashütte

Club

740
  Nomos Glashütte

Lux Hermelin

940
  Nomos Glashütte

Lux Weissgold

920
  Nomos Glashütte

Club

736
  Nomos Glashütte

Tetra

406
  Nomos Glashütte

Club Campus

708
  Nomos Glashütte

Orion

322
  Nomos Glashütte

Club neomatik signalblau

742
  Nomos Glashütte

Tangente

172
  Nomos Glashütte

Lux Zobel

942
  Nomos Glashütte

Orion

342
  Nomos Glashütte

Lambda 39

952
  Nomos Glashütte

Zürich

805
  Nomos Glashütte

Tangente 38

  Nomos Glashütte

Club Campus neomatik 39 nachtblau

767
  Nomos Glashütte

Tangente 38 Night Blue

166
  Nomos Glashütte

Tangente Midnight Blue

132
  Nomos Glashütte

Tetra Ode to Joy

445
  Nomos Glashütte

Tangente neomatik 39 nachtblau

142

NOMOS Glashütte – den tidlösa minimalisten

”Made in Glashütte, Designed in Berlin” – denna fras fångar själva essensen hos armbandsuren från NOMOS Glashütte. NOMOS grundades år 1990 och ligger i själva sätet för tyskt urmakeri, nämligen Glashütte. I enlighet med Glashüttes tradition tillverkar NOMOS mekaniska armbandsur som, med bidrag från företagets designateljé i Berlin, också har en modern prägel. NOMOS familj av armbandsur, såsom Tangente, Metro och Ahoi, utstrålar en anspråkslös elegans som hämtat inspiration från Bauhaus-rörelsen. Med detta som ledstjärna kännetecknas designen hos NOMOS pjäser av en återgång till det absolut nödvändiga, vilket ger dem en påtagligt minimalistisk framtoning. Trots att NOMOS är en relativ nykomling på marknaden för mekaniska armbandsur har företaget som ambition att nå statusen ”manufacture” – en urmakare som tar fram de flesta komponenter i egen regi, inte minst urverket. Sedan april 2005 använder NOMOS uteslutande egna urverk i sina ur. Symbiosen mellan tradition och modern design innebär att NOMOS har karvat ut en egen nisch i branschen. Inte nog med att företaget har dragit till sig en hängiven beundrarskara, dessutom har NOMOS kreationer fått ett brett erkännande i form av över 130 designutmärkelser under årens lopp.

De tyska urmakarna i Glashütte är pragmatiska, men påfallande uppfinningsrika när det handlar om att ta fram urverk. Det är därför armbandsuren från Glashütte håller så hög kvalitet och har en så stark visuell attraktionskraft. De första fyra modellerna från NOMOS Glashütte lanserades 1992: Tangente, Orion, Ludwig och Tetra. Dessa skulle senare få sällskap av modellerna Club (2007), Zurich (2009), Ahoi (2013), Metro (2014) och Minimatik (2015). År 2013 lanserade företaget två modeller i det övre lyxsegmentet: Lambda och Lux. Vid NOMOS i Glashütte arbetar 300 anställda. Arbetet utförs i enlighet med de kriterier som fastställts av tyska Werkbund: högteknologiska laser- och CNC-maskiner kompletteras här med skickligt hantverk signerat kompetenta urmakare. Tack vare märkets kontinuerliga strävan inom forskning och utveckling har NOMOS registrerat ett flertal patent, bland annat Alpha (2005) – som blev företagets första handuppdragna kaliber – DUW 5201 (2014) – det automatiska urverk som får kugghjulen i NOMOS GMT-serien att ticka, t.ex. Zürich World Time och Tangomat GMT – samt DUW 3001 (2015), en extremt tunn kaliber på ringa 3,2 mm. Tradition, innovation och estetik går hand i hand hos NOMOS. Märkets målsättning är att aldrig låta sig kuvas under flyktiga modenycker, men att samtidigt hela tiden tänja på gränserna med innovation och teknologi i framkant. Resultatet är armbandsur som aldrig upphör att fascinera

Kollektioner från NOMOS Glashütte

Tangente

Tangente är flaggskepsmodellen för NOMOS Glashütte. Modellen lanserades år 1992 och är en designklassiker som har vunnit flera priser och utmärkelser, bland annat det prestigefyllda ”Goldene Unruh”. NOMOS Tangente finns med datumtavla och gångreservsindikator i två boettstorlekar: 33 mm respektive 38 mm.

UTFORSKA TANGENTE-KOLLEKTIONEN

Tangomat

NOMOS Tangomat är den automatiska varianten av handuppdragna Tangente. Tangomat har funnits på marknaden sedan 2005. Den liknar på många sätt Tangente och finns i boettstorleken 38 mm.
UTFORSKA TANGOMAT-KOLLEKTIONEN

Zurich

Denna kollektion är kanske mest känd för GMT-modellen vid namn Zurich World Time. Andra modeller i Zurich-kollektionen finns med datumtavla och liten sekundindikator. Armbandsuret är påfallande elegant och vasst i utseendet.

Club

NOMOS Club är ett av de sportigare utförandena i NOMOS sortiment. Designen avviker något från dess lite mer återhållsamma syskon. Här hittar vi istället lite djärvare färger som sirenröd och sirenblå på urtavlan. Tack vare visarnas beläggning med superluminova går det även bra att läsa av tiden i mörkret. Uret finns i olika storlekar mellan 36 mm och 41,5 mm och riktar sig till personer som vet vad de vill ha och som aldrig tvekar att göra ett statement.

UTFORSKA CLUB-KOLLEKTIONEN

Ludwig

Ludwig påminner om Tangente, men är mer traditionell med sina romerska siffror och diskreta infattning. Uret talar till den eleganta klassicisten och bärs med fördel i formella sammanhang.

UTFORSKA LUDWIG-KOLLEKTIONEN

Minimatik

Ett av de senaste tillskotten i NOMOS-familjen heter Minimatik och drivs av NOMOS egentillverkade automatiska urverk DUW 3001. Detta extra slimmade urverk är blotta 3,2 mm i höjdled, vilket ger uret en mycket strömlinjeformad kontur. Med en intressant färgpalett – champagne, midnattsblå eller klassiskt silver – vänder sig NOMOS Minimatik till den som ständigt söker ”något utöver det vanliga”.

UTFORSKA MINIMATIK-KOLLEKTIONEN

Ahoi

Det automatiska armbandsuret Ahoi är NOMOS designmedvetna dykur. Tack vare skruvkronan och de sex skruvarna som håller bakstycket på plats tål uret ett djup på 200 m under vattenytan. Modellen finns i två storlekar (med eller utan datumtavla) i vitt, atlantblått, sirenrött eller sirenblått.

UTFORSKA AHOI-KOLLEKTIONEN

Metro

Redan vid lanseringen 2014 gjorde NOMOS Metro med sin röda sekundvisare omedelbar succé och har sedan dess vunnit ett flertal priser, bland annat ”German Design Award” och ”Goldene Unruh”. Formgivningen signerad Berlin-designern Mark Braun har kommit att bli en av NOMOS mest kända.

UTFORSKA METRO-KOLLEKTIONEN

Tetra

NOMOS Tetra är en serie handuppdragna armbandsur från tillverkaren i Glashütte. Den kvadratiska boetten ger uret en ren och omisskänlig silhuett. De mindre modellerna på 27 mm (Tetra Champagne, Tetra Karat) respektive 33 mm (Tetra Kleene) passar utmärkt runt smalare handleder. Det finns även ett mer robust utförande på 39 mm där valet av tavelfärger är något mer diskret: vitt, mörkblått eller silver.

UTFORSKA TETRA-KOLLEKTIONEN

Varför ska jag köpa NOMOS Glashütte?

Armbandsuren från NOMOS Glashütte står för tidlös Bauhaus-inspirerad design. De är inte bara en fröjd för ögat, utan imponerar även rent tekniskt. NOMOS-uren är en sammansmältning av det traditionella proffshantverk som utmärker armbandsurtillverkningen i Glashütte med moderna designinslag från Berlin. Det här är modeller som passar stadsbor med en känsla för klassisk och traditionell formgivning. Pjäserna är inte skrytsamma, utan stolt pragmatiska och smakfulla i estetiken.

NOMOS Glashütte i siffror

24

24 är det antal ur som bäraren av ”Zurich World Time” (ref. 805, 807) får tillgång till i form av 24 tidszoner i en och samma inramning.

1.5

sammanlagt 1,5 miljoner minuter investerades i utvecklingen av NOMOS nya automatiska kaliber DUW 3001.

10

hittills har NOMOS tagit fram 10 egna urverk.

75 to 95 %

procentandelen av NOMOS komponenter som är ”Made in Glashütte”.

130

antalet designutmärkelser som har tilldelats NOMOS Glashütte sedan företagets grundande tidigt 1990-tal.

NOMOS Glashütte kronologi

1990: Roland Schwertner grundade NOMOS i Glashütte i Sachsen och registrerade varumärket.

1992: NOMOS första armbandsurkollektion lanseras med de fyra modellerna Tangente, Orion, Ludwig och Tetra.

2000: NOMOS köper den gamla järnvägsstationen i Glashütte. Fem år senare renoveras byggnaden och börjar användas som bas för NOMOS tillverkning och företagsledning.

2005: NOMOS går över till att uteslutande använda egentillverkade urverk, bland annat Alpha (vanligt handuppdraget urverk), Beta (med datumtavla), Gamma (med gångreservsindikator) och Delta (med datumtavla och gångreservsindikator).

2014: Företaget kungör NOMOS patenterade ”swing system” som gör tillverkningen helt oberoende och innebär att NOMOS kan tillverka alla sina urverk i egen regi.

2014: Modellen Metro signerad Berlin-designern Mark Braun lanseras och vinner genast ett flertal designutmärkelser.

NOMOS Glashütte beundrare

NOMOS minimalistiska framtoning attraherar en hängiven skara beundrare. Kändisar inom politik och kulturlivet hör till det klientel som företaget från Glashütte har lyckats attrahera. USA:s före detta president Bill Clinton bär NOMOS Glashütte runt handleden, närmare bestämt NOMOS Tangente Millenium. Även på den tyska politiska arenan ses armbandsur från NOMOS Glashütte ofta bäras av framstående personligheter som Frank Walter Steinmeier (Tysklands president) och före detta kanslern Gerhard Schröder. En av de mest kända anhängarna av märket var sir Roger Moore som spelade James Bond 007 på 1970- och 1980-talet.

Menu